Wanneer de zon zijn gezicht weer eens laat zien hebben wij allemaal zin in knisperend frisse lichte witte wijn. Op de kaart kunt u dan op zoek gaan naar een fijne Grüner Veltliner of een kraakheldere Sauvignon Blanc, maar kent u de Vinho Verde nog?

 

In tegenstelling tot wat de naam doet verwachten is Vinho Verde een witte wijn. De beste gemaakt in het noorden van Portugal, maar populair tot ver buiten deze grenzen. We noemen de wijn groen omdat Vinho Verde gemaakt wordt van jonge druiven. Het lage suikergehalte in de druiven zorgt voor lichte wijnen met een relatief hoge zuurgraad, het sluimerende bruisje maakt het helemaal af; heerlijk voor op een mooie zomerdag dus. 

De 'Branco' Vinho Verde Tapada dos Monges van Vinhos Norte is de specialiteit van het meest noordelijke deel van Portugal. Lentewijn bij uitstek: lichtvoetig en aromatisch (witte perzik, citrus), zeer fris en knapperig. Het licht parelende effect van restjes koolzuur van de vergisting benadrukken deze frisheid. Opwekkende en dorstlessende wijn, ook door het relatief lage percentage alcohol (11%).

Het wijnhuis is in 1971 opgericht door Manuel da Costa Carvalho Lima. Vanuit Varzea Cova is Vinhos Norte opgeklommen tot één van de meest toonaangevende Vinho Verde producenten in Portugal. Het doel van Vinhos Norte is om de consument te laten genieten van eerlijk gemaakte, jonge- en zeer aromatische wijnen van de Minho, en daar de potentie van de lokale druivensoorten volledig in te laten doorklinken.

De Vinho Verde van Vinhos Norte is door De Grote Hamersma met een 8,5 beoordeeld.

Onze selectie

 • Segredo do Abade Vinho Verde, 2019
  Verkoper
  Vinhos Norte
  Normale prijs
  €8,49
  Aanbiedingsprijs
  €8,49
  Normale prijs
  Eenheidsprijs
  per 
  Uitverkocht