NIX18

Alchohol en jongeren

Wijnkoperij Europa verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. De medewerkers van Wijnkoperij Europa vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Word je in de winkel jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment! 


Ben je jonger dan 18 jaar?

Dan kunnen we je geen toegang verlenen tot onze winkel. Wanneer je wordt begeleid door iemand van 21 jaar of ouder, mag je wel naar binnen, maar wordt aan jullie beiden om je legitimatie gevraagd wanneer de persoon van 21 jaar of ouder iets wil kopen. Ben je jonger dan 18, dan mag er niets aan jou verkocht worden, ook geen cadeaukaart of alcoholvrije drank.

Wanneer je als ouder met je kind aan de kassa drank wilt kopen en de verkoper het aannemelijk acht dat de drank door het kind gedronken zal worden, dan wordt de legitimatie van beiden gevraagd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er wordt gesproken over consumptie door de jongere bij de kassa. Onze medewerkers hebben strikte instructies ontvangen over het naleven van de regels. Wijnkoperij Europa wil en mag geen alcohol aan jongeren onder de 18 verkopen. We vragen hiervoor om jouw begrip.