Vanaf aanstaand weekend zal sommelier en eigenaar van de Amsterdamse restaurants Lastage en Lazuur Elise Moeskops u in onze winkel aan de Brouwersgracht drie zaterdagen lang van wijnadvies voorzien. Wij zijn vereerd en verheugen ons alvast!
 
eline-moeskops
Moeskops is naar eigen zeggen al vanaf haar 15e te verleiden met ‘stinkkaas, rode wijn en een goed politiek debat.’ Deze drie liefhebberijen resulteerden al snel in een studie politicologie en haar eerste horecabaan bij wijnbar Vine, waar ze ook haar toekomstige man tegen het lijf liep. Vanaf 2007 werkte ze enkele jaren voor gerenommeerd wijnimporteur Anfors Imperial en in 2010 zette ze samen met geliefde Rogier van Dam restaurant Lastage aan de Geldersekade in hartje Amsterdam op, waar ze al in het eerste jaar (!) een Michelinster binnensleepten die ze ook nog eens tot op de dag van vandaag hebben weten te behouden.

Maar ook de politiek bleef trekken; van 2014 tot 2021 was ze actief voor D66 in de stad, waarvan zelfs twee jaar als voorzitter van de afdeling Amsterdam. Alsof het leven zo nog niet druk genoeg is opende ze in 2019 in Amsterdam-Noord ook nog eens restaurant Lazuur.

Gevraagd naar Elise’s voorkeuren in de wereld van wijn is het eerste wat ze roept ‘Nebbiolo!’, de bijzondere druif uit wijnstreek Piemonte waar onder andere Barolo van gemaakt wordt. Op mijn vraag wat we daar bij moeten eten zegt ze gedecideerd ‘Helemaal niks. Ik drink een wijn gemaakt van Nebbiolo het liefst puur en pijnlijk!’. Grappig dat uit de mond van een sommelier te horen en tekenend voor haar no-nonsense benadering van wijn. Eén van de mooiste wijngebieden vindt Elise de Duitse Rheingau; een streek waar je fantastisch kunt wandelen, de mensen aardig zijn, je verrassend goed kunt eten en waar wijntours fantastisch door de lokale boeren georganiseerd worden. Een andere, verrassende, grote liefde van Moeskops is port, waar ze zoveel van weet dat ze door collega’s ‘de encyclopedie’ wordt genoemd…

rheingau-eva-fricke
                                                                          

Dus vraag daar eens naar mocht je wijnkoperij Brouwersgracht bezoeken tijdens haar aanwezigheid. Maar ook voor alle andere vragen over en wijn en spijs deinst ze met haar jarenlange kennis en ervaring niet terug, en wie weet verzeilt u nog in goed een politiek debat ook! Elise welkom!

Onze selectie