Maar ook de politiek bleef trekken; van 2014 tot 2021 was ze actief voor D66 in de stad, waarvan zelfs twee jaar als voorzitter van de afdeling Amsterdam. Alsof het leven zo nog niet druk genoeg is opende ze in 2019 in Amsterdam-Noord ook nog eens restaurant Lazuur.
Gevraagd naar Elise’s voorkeuren in de wereld van wijn is het eerste wat ze roept ‘Nebbiolo!’, de bijzondere druif uit wijnstreek Piemonte waar onder andere Barolo van gemaakt wordt. Op mijn vraag wat we daar bij moeten eten zegt ze gedecideerd ‘Helemaal niks. Ik drink een wijn gemaakt van Nebbiolo het liefst puur en pijnlijk!’. Grappig dat uit de mond van een sommelier te horen en tekenend voor haar no-nonsense benadering van wijn. Eén van de mooiste wijngebieden vindt Elise de Duitse Rheingau; een streek waar je fantastisch kunt wandelen, de mensen aardig zijn, je verrassend goed kunt eten en waar wijntours fantastisch door de lokale boeren georganiseerd worden. Een andere, verrassende, grote liefde van Moeskops is port, waar ze zoveel van weet dat ze door collega’s ‘de encyclopedie’ wordt genoemd…
Dus vraag daar eens naar mocht je wijnkoperij Brouwersgracht bezoeken tijdens haar aanwezigheid. Maar ook voor alle andere vragen over en wijn en spijs deinst ze met haar jarenlange kennis en ervaring niet terug, en wie weet verzeilt u nog in goed een politiek debat ook! Elise welkom!